Cirkelzaagbladen

Cirkelzaagbladen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 497

Van laag naar hoog sorteren
  1. Metabo Multi Cut zaagblad 216x30x60
    Metabo Multi Cut zaagblad 216x30x60
    Geschikt voor o.a: MDF, laminaat, dunwandige profielen van kunststof, aluminium, koper en messing
    Aanbiedingsprijs € 36,24 € 29,95 Normale prijs € 63,66
Pagina
per pagina

Cirkelzaagbladen

Een cirkelzaagblad is een cirkelvormig zaagblad voor gebruik in cirkelzaagmachines zoals afkortzagen, handcirkelzagen of tafelcirkelzaagmachines. Cirkelzaagbladen zijn meestal voorzien van hardmetalen tanden. De meest voorkomende toepassing voor een cirkelzaagblad is het zagen van massief hout. Maar naast hout kunnen cirkelzaagbladen ook gebruikt worden voor het zagen van bijvoorbeeld aluminium en Trespa of sandwichpanelen. Al deze cirkelzaagbladen koop je makkelijk online in onze webshop. Cirkelzaagbladen voor de professionele gebruiker en de veeleisende doe-het-zelver. Bij Zaagbladenxl.nl vindt je een zeer uitgebreid assortiment hoge kwaliteit cirkelzaagbladen voor vrijwel iedere toepassing. Onderstaand leggen wij uit wat je moet weten bij het kopen van een cirkelzaagblad.

Cirkelzaagbladen voor hout

Het zagen van hout is wel de meest voorkomende toepassing bij het zagen met een cirkelzaagblad. Voor deze toepassing zijn vele varianten cirkelzaagbladen verkrijgbaar. Cirkelzaagbladen voor hout zijn meestal voorzien van zogenaamde wisseltanden (WZ). Deze vertanding dankt zijn naam aan de stand van de vertanding. De tanden staan om en om gepositioneerd in wisselgeometrie. Hierdoor kan de cirkelzaag makkelijk door het hout snijden en de spaanresten afvoeren. Alle informatie over cirkelzaagbladen voor hout vindt je op de volgende pagina; cirkelzaagbladen voor hout.

Cirkelzaagblad voor aluminium en Trespa

Een andere toepassing van cirkelzaagbladen is het zagen van aluminium en trespa®. Een cirkelzaagblad voor het zagen van aluminium kan ook worden gebruikt voor het zagen van Trespa. Deze zaag is meestal voorzien van een trapezium/vlaktand. Dit type vertanding kan ook worden toegepast bij het zagen van laminaat en harde kunststoffen.

Cirkelzaagbladen voor Sandwichmaterialen

Een cirkelzaagblad voor het zagen van sandwichpanelen is meestal voorzien zijn van een WZ/FA vertandingen. Deze tandvorm is ook geschikt voor andere materialen met een metalen deklaag.

Diamant cirkelzaagbladen

De voorgaande zaagbladen zijn voorzien van hardmetalen tanden. Er zijn ook cirkelzaagbladen met diamanten vertanding. Deze cirkelzaagbladen worden vaak toegepast bij hele harde materialen zoals cementvezelplaten en voor het zagen van extreem abrasieve materialen zoals vezelcement (Eternit®), gasbeton (Ytong®), mineraal composiet (Corian®) etc. Dit type cirkelzaagbad word ook wel PKD genoemd. PKD staat voor Poly-Kristallijn-Diamant.

Cirkelzaagbladen zijn verkrijgbaar met een positieve en negatieve snijhoek. Een negatieve snijhoek betekend dat de tanden iets achterover staan en bij een positieve snijhoek iets voorover. Een negatieve vertanding wordt vaak toegepast op afkortzaagmachines. Hiermee voorkom je terugslag. Een positieve vertanding word vaak toegepast op stationaire zaagmachines maar dit is afhankelijk van het te zagen materiaal.

Wat is het verschil tussen schulpen en afkorten?

Bij het zagen met een cirkelzaag wordt er gepraat over schulpen en afkorten. Schulpen wil zeggen het in de lengterichting doorzagen van hout. Afkorten is in de breedte richting inkorten van hout.

Hoeveel tanden moet een cirkelzaagblad hebben?

Het aantal tanden wat een cirkelzaagblad moet hebben is afhankelijk van het materiaal dat je wilt gaan zagen en wat voor eindresultaat je wilt bereiken. Zo geldt in de meeste gevallen een laag aantal tanden een grover resultaat en voor een hoog aantal tanden een fijner eindresultaat. Het voordeel van een laag aantal tanden is dat je over het algemeen sneller door het werkstuk heen komt. Het nadeel van een hoog aantal tanden is dat het langer duurt dat je door het werkstuk heen komt. Bij hele harde houtsoorten is het raadzaam een zaagblad met zo min mogelijk tanden te gebruiken.

Wat voor cirkelzaagblad voor hardhout?

Bij het kiezen van een cirkelzaagblad voor hardhout moet je kijken of je gaat schulpen of afkorten en naar de dikte van het hout. Wanneer je dikker hardhout gaat schulpen is het raadzaam een zaagblad met zo weinig mogelijk tanden te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een zaagblad met diameter van 250mm een zaagblad met maximaal 24 tanden. Ook kan je er voor kiezen een cirkelzaagblad met antiterugslag te gebruiken. Bij het afkorten van hardhout kan je kiezen voor een middelfijne vertanding. Bijvoorbeeld bij een zaagblad diameter van 250mm 40 tanden.

Hoe selecteer ik een passend cirkelzaagblad voor mijn machine?

De informatie over de afmeting van uw zaagblad vindt u op uw zaagblad. Dit wordt vaak weergegeven zoals op onderstaande afbeelding:

  1. is de diameter van het zaagblad in millimeters.
  2. is de maat van het asgat in millimeters
  3. is het aantal tanden van het zaagblad

Aan de hand van deze gegevens vindt u makkelijk de juiste maat zaagblad in onze webshop. Maak gebruik van onze product filters zoals diameter en asgat. Selecteer daarna de toepassing. Zo komt u makkelijk bij het juiste cirkelzaagblad voor uw machine en toepassing.

Cirkelzaagblad kopen

Cirkelzaagbladen kopen doe je makkelijk online in onze webshop. Bij Zaagbladenxl.nl vindt je een groot assortiment cirkelzaagbladen van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Naast cirkelzaagbladen vindt je bij ons ook decoupeerzaagjes, reciprozaagbladen en multitoolzaagjes. Profiteer van gratis verzending op iedere bestelling. Naast gratis verzending bieden wij staffelkorting. Dus bestel je meer dan betaal je minder. Wil je advies of een offerte op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
Copyright © zaagbladenxl.nl