Hout

Hout

Tonen als Foto-tabel Lijst

46 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Decoupeerzaagbladen voor hout

Decoupeerzaagbladen voor het zagen van hout koop je makkelijk online in onze webshop. Voor het zagen van hout met een decoupeerzaagbmachine zijn vele soorten decoupeerzaagbladen verkrijgbaar. Waar je op moeten letten bij het kopen van een decoupeerzaagblad voor hout zijn de volgende punten.

Wat voor decoupeerzaagblad voor hout heb ik nodig?

Bij het zagen van hout met een decoupeerzaag kijk je eerst naar wat voor soort hout je wilt zagen. Bijvoorbeeld hardhout of zacht hout of gelamineerd hout. Bij al deze soorten hout kan je een verschillend decoupeerzaagblad gebruiken. Ook is het belangrijk om te bedenken wat voor resultaat je wilt bereiken. Mag het een grove zaagsnede zijn of mogen er geen splinters op het hout zitten? Bijvoorbeeld bij het zagen van een tafelblad of aanrechtblad is het belangrijk dat het zagen een mooi strak resultaat geeft. In dit geval kan je het beste kiezen voor een decoupeerzaagblad met een omgekeerde vertanding. Hiermee drukt het zaagblad de houtsplinters naar beneden en niet omhoog. Hiermee krijg je een strak eindresultaat. Op onze webshop filter je makkelijk op het soort hout wat je wilt zagen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de dikte van het hout. Voor dik hout hebben wij lange decoupeerzaagbladen en voor dun plaatmateriaal hebben wij korte decoupeerzaagbladen.

Zacht hout zagen

Bij het zagen van zacht hout kun je het beste een HCS decoupeerzaagblad met grove tanden kiezen. Voor een nette zaagsnede kunnen deze tanden bovendien het beste afgerond zijn.

Middelhardhardhout zagen

Een Bi-metalen decoupeerzaagblad met tanden die dichter op elkaar staan is in het geval van zagen van middelhard en hardhout de beste keuze. Door een fijne vertanding ontstaat een nette, splintervrije zaagsnede.

Hardhout zagen

Bij het zagen van hardhout met een decoupeerzaagmachine is het verstandig een decoupeerzaaglbad met een grove vertanding te gebruiken. Door de grove verstanding zal het hout minder snel verbranden. Bij een te fijne vertanding word het hout te heet en kan de zaag zn warmte niet kwijt.

Laminaat zagen

Een Bi-metalen zaag met korte tanden is voor het zagen van laminaat het meest geschikt.

 

De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
Copyright © zaagbladenxl.nl