Gatenzagen

Gatenzagen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 163

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Gatenzaag

Wil je een gatenzaag kopen dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Als zaagbladenspecialist verkopen wij allerlei verschillende gatenzagen voor praktisch ieder materiaal. Het is dan ook van belang om eerst de juiste gatenzaag te kiezen aan de hand van het materiaal waar je een gat in wilt zagen. Vervolgens kun je de juiste diameter kiezen. Wil je gaten zagen in verschillende materialen en veel verschillende diameters dan zijn onze Gatzagensets misschien interessant. Voor het gebruiken van een gatzaag heb je alleen een accuboormachine, boormachine of schroefmachine nodig. Het verwisselen van zagen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk met adaptersystemen of snelwisselinzetstukken. Omdat gatenzagen worden gebruikt om gaten te zagen met grote diameters is het van belang dat de zaag en de centreerboor die in het midden van de gatzaag zit en voor geleiding zorgt erg stabiel zijn. Ook de hardheid van de tanden is belangrijk. Harde tanden zorgen voor een lange levensduur. Onze gatzagen zijn van een professionele kwaliteit en ons assortiment is dermate uitgebreid dat er voor elke klus een gatzaag te verkrijgen is. Bestellen doe je dan ook gemakkelijk en snel bij ZaagbladenXL.

Wat is eigenlijk een gatzaag of gatenzaag?

Een gatenzaag  ook wel gatenboor is een zaag waarmee je grote ronde gaten kunt maken. Gaten die met een boor niet meer te maken zijn omdat de diameter te groot is. Deze gatenzaag verspaant niet het hele gat zoals een boor doet maar houdt een schijf over met een gat in het midden. Er hoeft dus veel minder materiaal verspaand te worden waardoor dit minder energie kost en veel sneller gaat. In het midden van de cirkelvormige zaag zet men een centreerboor die uitsteekt voorbij de tanden van de zaag. Deze centreerboor zet men vast in de boorhouder van de (accu)boormachine. Deze moet op een laag toerental worden ingesteld. De centreerboor zorgt voor geleiding zodat de boor niet “wegloopt” en dus netjes op zijn plaats blijft. De tanden moeten het oppervlak van het te zagen materiaal gelijktijdig raken. Is een oppervlak te dik dan kan het gat vanaf de andere kant ook ingezaagd worden. Dit geeft vaak ook een netter resultaat.

Het verschil tussen een bi-metaal gatenzaag en een MP-gatzaag

Het verschil tussen een bi-metaal gatenzaag en een mp-gatenzaag is de vertanding. De bi-metaal gatenzaag is voorzien van bi-metalen vertanding en de MP-gatenzaag van hardmetalen tanden. Door de verschillende vertandingen zijn de gatenzagen geschikt voor andere toepassingen. De MP-gatenzaag is de meest universele van de twee. MP staat voor multi-purpose en is zoals de naam al zegt veelzijdig toe te passen. Naast het zagen van hout is deze variant ook toe te passen voor gasbeton en zachte steensoorten. Een bi-metaal gatzaag is de meest bekende variant. Deze gatenzaag is voorzien van een fijne vertanding en is geschikt naast het zagen van hut ook geschikt voor het zagen van diverse soorten metaal.

Toepassing bi-metaal gatenzaag

Met een bi-metaal gatenzaag zaag je gaten in hardhout en zachthout, staal, RVS, gietijzer, messing, aluminium, gipsplaat en diverse kunststoffen.

Toepassing MP-gatenzaag

De MP-gatzaag wat staat voor multi purpose is veel veelzijdiger zoals de naam al zegt en is geschikt voor het zagen in diverse materialen zoals: hardhout en zachthout, spaanplaat, MDF, kunststoffen, zoals PVC en nylon, gipsplaten, gasbeton en zachte steensoorten en wandtegels tot kernhardheid 6.

Een ander voordeel van de mp-gatzaag is dat deze variant tot wel 5x sneller zaagt dan de traditionele variant.

Hoe haal je het beste resultaat met een gatenzaag?

Bij het zagen met een gatenzaag is het zeer belangrijk om te zagen met het juiste toerental. Hiermee haal je meer rendement uit je gatenzaag. Onderstaand vindt je een overzicht per afmeting met het gewenst aantal toeren;

Gatenzaag kopen

Je gatenzagen kopen doe je makkelijk online in onze webshop. Wij versturen je bestelling gratis! Bestel je meer dan betaal je minder. Door onze staffelkorting betaal je altijd de beste prijs voor jou gatenzaag. Maak gebruik van onze productfilters voor het makkelijk vinden van de juiste gatenzaag. Wil je advies over welke gatenzaag jij het beste kunt gebruiken of wil je een offerte op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naast gatenzagen vindt je bij ons ook cirkelzaagbladen, decoupeerzaagjes, reciprozaagbladen en multitoolzaagbladen.

De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
Copyright © zaagbladenxl.nl