Slijpschijven

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Slijpschijf kopen?

Doorslijpschijven van hoge kwaliteit voor een groot aantal toepassingen voor het slijpen van metaal

Een slijpschijf wordt gebruikt voor het doorslijpen of afbramen van harde materialen zoals staal en RVS. Bij het doorslijpen wordt een dunnere slijpschijf gebruiktgenaamd de doorslijpschijf en bij het afbramen een dikkere schijf namelijk de afbraamschijf. Een slijpschijf wordt gebruikt in combinatie met een slijpmachine zoals een haakse slijper of motorzaag.

Vind het beste zaagblad of slijpschijf voor jou

De eerste stap om de juiste slijpschijf te vinden is te kijken naar het te slijpen materiaal. Slijpschijven zijn verkrijgbaar voor het doorslijpen van metaal en roest vast staal (RVS). Een slijpschijf kan ook worden gebruikt bij het doorslijpen van steen. Slijpschijven voor steen en beton vindt je de categorie diamantschijven. Naast de toepassing moet je kijken wat de dikte is van het door te slijpen materiaal. Hoe dikker het materiaal hoe groter de schijf. Daarna kies je de bijpassende machine.

Toepassing doorslijpschijven

De doorslijpschijf wordt gebruikt bij het doorslijpen van metaal. Bijvoorbeeld bij het afkorten van stalen buizen en profielen. Een doorslijpschijf kan worden gebruikt in combinatie met een haakse slijper of stationaire zaagmachine of motorzaag. De meest gebruikte machine in combinatie met een doorslijpschijf is de haakse slijper. De meest gangbare maten slijpschijven zijn 125 mm voor een kleine haakse slijper en 230 mm bij een grote haakseslijpmachine.

Doorslijpschijven van Rhodius

Bij Zaagbladenxl vindt je een groot aanbod slijpschijven van het merk Rhodius. Slijpschijven van Rhodius worden volgens de hoogste normen vervaardigd met het oog op een lange levensduur. Wij bieden een breed scala aan maten en kwaliteiten voor elke behoefte!

Passing slijpschijf

Het is natuurlijk belangrijk dat een slijpschijf goed past op je machine. Hierbij is het belangrijk de juiste as maat en buiten diameter te kiezen. De as maat van een standaard haakseslijper van 125 mm en 230 mm is 22.23mm. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste buitendiameter kiest. Deze maat is afhankelijk van de grote van de beschermkap van de slijpmachine. Bij kleine slijpmachines is dit meestal 125 mm en bij grote haaseslijpmachines is dit meestal 230 mm. Bij een haakse slijpmachine op accu kan dit ook 115 mm zijn. Raadpleeg voor de zekerheid de type gegevens van je machine of de handleiding van de machine.

Bevestigen van slijpschijven

Normaal gesproken gebruik je de opsluitmoer voor het vastzetten van een slijpschijf op een slijpmachine. Deze moer kan je vastdraaien met een speciale sleutel. Dit kan best even tijd in beslag nemen vooral wanneer je de sleutel niet kunt vinden. Om dit te vereenvoudigen hebben wij een zogenaamde snelspanmoer. Deze snelspanmoer kan met de hand worden vastgedraaid. Dit bespaard een hoop tijd bij het verwisselen van een slijpschijf.

Wanneer een slijpschijf vervangen

Een slijpschijf of doorslijpschijf moet je vervangen wanneer deze te klein wordt. Door het slijpen wordt de schijf steeds een beetje kleiner. Wanneer de schijf bijna bij de metalen ring is moet de schijf vervangen worden. Meestal is dit al eerder omdat je anders te weinig materiaal over hout om door het werkstuk te komen.

Slijpschijf kopen

Wij bieden een breed scala aan slijpschijven voor iedere behoefte. Vindt gemakkelijk de juiste slijpschijf voor jou behoefte. Maak gebruik van onze product filters voor het vinden van de juiste maat slijpschijf. Naast slijpschijven voor metaal vindt je bij ons ook slijpschijven voor beton en steen.

Profiteer van gratis verzending op alle slijpschijven maar ook andere zaagbladen in onze webshop. Bestel je meer dan betaal je minder met onze staffelkorting.

Wil je advies over slijpschijven neem dan contact op met onze klantenservice.

Rhodius XTK77 doorslijpschijf 230x1,9 mm staal

Rhodius XTK77 doorslijpschijf 230x1,9 mm staal
Aantal sterren

Review door Kees Verheul

Laatst Rhodius 230x1.9mm doorslijpschijven besteld. Prima kwaliteit en vol...

Rhodius doorslijpschijven XT70 Box, 125x1 mm. 10 stuks

Rhodius doorslijpschijven XT70 Box, 125x1 mm. 10 stuks
Aantal sterren

Review door H Kramer

Zeer goede kwaliteit, en geen verzendkosten. Nergens goedkoper.

Rhodius KSM doorslijpschijf 180x3 mm

Rhodius KSM doorslijpschijf 180x3 mm
Aantal sterren

Review door H Jalving

Makkelijk te bestellen en heel snel geleverd

Rhodius XTK77 doorslijpschijf 230x1,9 mm staal

Rhodius XTK77 doorslijpschijf 230x1,9 mm staal
Aantal sterren

Review door Niels Offerman

ben heel tevreden over de doorslijp schijven

Snelspanmoer M14 (115-150mm)

Snelspanmoer M14 (115-150mm)
Aantal sterren

Review door Glorie

Netjes op tijd en precies zo ik het had verwacht

De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
Copyright © zaagbladenxl.nl