Hout

Hout

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-48 van 281

  Van laag naar hoog sorteren
  Pagina
  per pagina

  Cirkelzaagbladen voor hout

  Hout is een van de meest voorkomende materialen als het om zagen gaat. Het is echter wel een materiaal dat de eigenschap heeft om te splinteren als je het gaat zagen. Bij het zagen van hout is het dan ook belangrijk dat je het juiste zaagblad kiest. Een cirkelzaag met een cirkelzaagblad is bij uitstek geschikt als het om het zagen van rechte lijnen gaat.

  De belangrijkste stelregels bij het kiezen van een cirkelzaagblad voor hout zijn:

  • Hoe meer tanden, hoe nauwkeuriger en fijner de zaagsnede
  • Hoe sneller je wilt zagen, hoe minder tanden het zaagblad moet hebben

  Wil je bijvoorbeeld een balk of lat afkorten en zaag je dus dwars op de houtvezel dan gebruik je een zaagblad met veel tanden als je weinig splinters wilt.

  Zaag je in de lengterichting van de houtvezel (schulpen) kun je beter een cirkelzaagblad kiezen met weinig tanden zodat de slierten zaagsel ruimte hebben om weg te kunnen.

  Hardhout zagen

  Bij het zagen van hardhout gebruik je het best een cirkelzaagblad met weinig tanden. Hierdoor krijgt het zaagblad de ruimte om de spaanresten af te voeren. Een zaagblad met een te fijne vertanding zal vastlopen in hardhout. Bij het schulpen van hardhout word geadviseerd een zaagblad met anti terugslag te gebruiken, dit voorkomt dat het zaagblad vast slaat. Bij het afkorten van hardhout adviseren wij een cirkelzaagblad met middelgrove vertanding te gebruiken. Ook is het bij het afkorting raadzaam een zaagblad met negatieve spaanhoek te gebruiken.

  MDF zagen

  Een houtsoort die tegenwoordig erg populair is is MDF. Een houten plaatmateriaal gemaakt van houtpoeder en lijm. Hierdoor is het belangrijk om een hardmetalen zaagblad met veel en fijne tanden te gebruiken.

  OSB zagen

  Ook bij het zagen van OSB, een plaatmateriaal van meestal drie lagen houtsnippers en lijm, is het verstandig om een hardmetalen zaagblad met veel en fijne tanden te kiezen voor het beste resultaat.

  Wil je meerdere verschillende materialen zagen met hetzelfde cirkelzaagblad dan zou een universeel zaagblad een goede keuze zijn.

  De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
  Copyright © zaagbladenxl.nl