Verstekbak

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Verstekbak

Een verstekbak word gebruikt voor het in verstekzagen van o.a. plinten, latten en buizen. Een verstekbak word ook wel versteklade genoemd. Een verstekbak is een u-vormige bak waar je gemakkelijk het te zagen deel in kunt leggen. De verstekbak is voorzien van gleuven die kunnen worden gebruikt voor het zagen in een bepaalde hoek. Hierdoor kan je makkelijk je werkstuk in een hoek zagen of in verstek.

Het is belangrijk dat je werkstuk stevig vast zit in de bak zodat je een rechte zaagsnede krijgt. Een verstekbak wordt gebruikt in combinatie met een handzaag. Verstekbakken worden gebruikt voor het zagen van hout, kunststof of metaal. Hiervoor die je uiteraard wel geschikte zaag te gebruiken.

Hoe werkt een verstekbak? 

Een verstekbak is een gereedschap dat wordt gebruikt om nauwkeurige versteksneden in hout te maken, meestal onder een hoek van 45 graden of 90 graden. Het werkt op een eenvoudige maar effectieve manier:

  1. Instellen van de hoek: Allereerst moet je de hoek instellen waarop je het hout wilt zagen. Verstekbakken hebben vaak voorgevormde hoeken van 45 graden en 90 graden, maar sommige modellen bieden ook de mogelijkheid om andere hoeken in te stellen door het zaagblad op een verstelbare geleiderail te plaatsen.
  2. Plaatsen van het hout (of ander materiaal): Nadat de juiste hoek is ingesteld, plaats je het te zagen hout in de verstekbak. Je drukt het hout stevig tegen de achterkant van de verstekbak, zodat de zaaglijn overeenkomt met de hoek die je hebt ingesteld.
  3. Bevestigen van het hout: Zorg ervoor dat het hout stevig wordt vastgeklemd of op zijn plaats wordt gehouden om te voorkomen dat het verschuift tijdens het zagen. Sommige verstekbakken hebben klemmen of klemmen om het hout op zijn plaats tehouden, terwijl andere een vlak oppervlak hebben waarop je het hout handmatig kunt vasthouden.
  4. Zagen van het hout: Gebruik een handzaag of verstekzaag om het hout langs de aangegeven zaaglijn te zagen, terwijl je de zaaggeleider van de verstekbak als geleiding gebruikt. Zorg ervoor dat de zaag veilig en gelijkmatig door het hout wordt geleid voor een nauwkeurige snede.
  5. Controleren van de snede: Nadat je het hout hebt gezaagd, controleer je de kwaliteit van de snede om ervoor te zorgen dat deze recht en nauwkeurig is. Pas indien nodig de zaaghoek aan en zaag het hout opnieuw totdat de gewenste resultaten zijn bereikt.

Verstekbak kopen?

Een verstekbak kopen doe je makkelijk online bij Zaagbladenxl.nl. Profiteer van gratis verzending binnen Nederland. Zaagbladenxl is de specialist op het gebied van zaagbladen.

De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
Copyright © zaagbladenxl.nl