Japanse zaag

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Japanse zaag

Een Japanse zaag, ook wel bekend als een "pull saw" vanwege de trekzaagbeweging die wordt gebruikt tijdens het zagen, is een type handzaag dat zijn oorsprong vindt in Japan. Deze zagen zijn ontworpen om met minimale inspanning zeer nauwkeurige en fijne sneden te maken, en ze worden vaak gebruikt in houtbewerking, timmerwerk en ambachtelijke projecten.

Kenmerken van een Japanse zaag

Kenmerkend voor een Japanse zaag is het dunne zaagblad met fijne tanden die geslepen zijn in een specifieke hoek, meestal tussen de 15 en 20 graden. Deze tanden zijn ontworpen om tijdens het zagen door het hout te trekken, wat resulteert in een soepele en nauwkeurige zaagsnede met minimale splintering.

Een ander opvallend kenmerk van Japanse zagen is het feit dat ze vaak een dubbelzijdig zaagblad hebben. Aan de ene kant van het zaagblad bevinden zich fijne tanden voor het zagen van langs de graanrichting van het hout, terwijl aan de andere kant grovere tanden zijn geplaatst voor het zagen van dwars op de graanrichting.

Soorten Japanse zagen

Japanse zagen komen in verschillende varianten, elk geschikt voor specifieke zaagklussen. Enkele veel voorkomende varianten zijn:

  • Ryoba: Een Ryoba is een veelzijdige Japanse zaag met een dubbelzijdig zaagblad, waarbij de ene kant is voorzien van fijne tanden en de andere kant van grovere tanden. Het wordt vaak gebruikt voor algemene zaagklussen in houtbewerking.
  • Dozuki: Een Dozuki is een Japanse zaag met een dun en fijngetand zaagblad, dat vaak wordt gebruikt voor het maken van precieze en fijne zaagsneden, zoals bij het zagen van houten verbindingen en het maken van fineerwerk.
  • Kataba: Een Kataba is een enkelzijdige Japanse zaag met grove tanden, ideaal voor het zagen van dwars op de graanrichting van het hout, zoals bij het zagen van planken en balken.

Japanse zagen worden gewaardeerd om hun scherpte, precisie en gebruiksgemak. Ze zijn populair bij zowel professionele houtbewerkers als hobbyisten vanwege hun vermogen om nauwkeurige en fijne zaagsneden te maken met minimale inspanning.

Japanse zaag kopen

Bestel je japanse zaag handig online in onze webshop. Profiteer van gratis verzending en snelle levering.

De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3242 reviews.
Copyright © zaagbladenxl.nl