HPL/Trespa®

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  18 producten

  Van laag naar hoog sorteren
  per pagina

  Cirkelzaagbladen voor HPL platen zoals Trespa®

  Trespa® / HPL zagen

  High Pressure Laminate (HPL) platen, waarvan Trespa® het bekendste voorbeeld is, zijn extreem weersbestendig. Het plaatmateriaal is gemaakt van houtvezels, papier en hars wat onder hoge druk wordt samengeperst. Hierdoor is het erg hard en duurzaam en heeft het een hele dichte structuur.

  Bij het zagen van  Trespa® of andere HPL platen is het dan ook van belang dat je hiervoor een geschikt zaagblad kiest. Het meest geschikte cirkelzaagblad om HPL of  Trespa® te zagen is een HM (hard metalen) zaagblad met trapezium-vlaktanden met een negatieve hoek.

  Verder is het belangrijk dat de tanden intreden aan de decoratiekant van de plaat. Bij het zagen van Trespa® met een vaste zaag is het belangrijk de decoratie kant van de plaat naar boven te richten. Bij het zagen van Trespa® met een handcirkelzaag is het beter de decoratiekant naar beneden te plaatsen zodat de zaag deze niet beschadigd.

  Heeft de zaag geen splinterbeveiliging dan is het aan te raden de te zagen lijn af te plakken met tape.

  Moeten er heel veel Trespa® of andere HPL-platen gezaagd worden raden we aan een cirkelzaagblad met diamant te gebruiken aangezien deze een langere levensduur hebben.

  De waardering van www.zaagbladenxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 1222 reviews.
  Copyright © zaagbladenxl.nl