Hout

Hout

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-30 van 270

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-30 van 270

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Cirkelzaagbladen voor hout

  Hout

  Hout is een van de meest voorkomende materialen als het om zagen gaat. Het is echter wel een materiaal dat de eigenschap heeft om te splinteren als je het gaat zagen. Bij het zagen van hout is het dan ook belangrijk dat je het juiste zaagblad kiest. Een cirkelzaag met een cirkelzaagblad is bij uitstek geschikt als het om het zagen van rechte lijnen gaat.

   

  De belangrijkste stelregels bij het kiezen van een cirkelzaagblad voor hout zijn:

  • Hoe meer tanden, hoe nauwkeuriger de zaagsnede
  • Hoe sneller je wilt zagen, hoe minder tanden het zaagblad moet hebben

   

  Wil je bijvoorbeeld een balk of lat afkorten en zaag je dus dwars op de houtvezel dan gebruik je een zaagblad met veel tanden als je weinig splinters wilt.

  Zaag je in de lengterichting van de houtvezel kun je beter een cirkelzaagblad kiezen met weinig tanden zodat de slierten zaagsel ruimte hebben om weg te kunnen.

  Hardhout

  Bij het zagen van hardhout gebruik je het best een cirkelzaagblad met veel fijne tanden. Deze zorgt er voor dat met relatief veel kracht steeds een klein beetje hout wordt verwijderd. Een grof cirkelzaagblad heeft in dit geval de kans dat het vastslaat.

  MDF

  Een houtsoort die tegenwoordig erg populair is is MDF. Een houten plaatmateriaal gemaakt van houtpoeder en lijm. Hierdoor is het belangrijk om een hardmetalen zaagblad met veel en fijne tanden te gebruiken.

  OSB

  Ook bij het zagen van OSB, een plaatmateriaal van meestal drie lagen houtsnippers en lijm, is het verstandig om een hardmetalen zaagblad met veel en fijne tanden te kiezen voor het beste resultaat.

  Wil je meerdere verschillende materialen zagen met hetzelfde cirkelzaagblad dan zou een universeel zaagblad een goede keuze zijn.

  Copyright © zaagbladenxl.nl