Gatzagen

Gatzagen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 169

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 169

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gatzagen

Wil je een gatzaag kopen dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Als zaagbladenspecialist verkopen wij allerlei verschillende gatzagen voor praktisch elk materiaal. Het is dan ook van belang om eerst de juiste gatzaag te kiezen aan de hand van het materiaal waar je een gat in wilt zagen. Vervolgens kun je de juiste diameter kiezen. Wil je gaten zagen in verschillende materialen en veel verschillende diameters dan zijn onze Gatzagensets misschien interessant.

Voor het gebruiken van een gatzaag heb je alleen een accuboormachine, boormachine of schroefmachine nodig. Het verwisselen van zagen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk met adaptersystemen of snelwisselinzetstukken.

Omdat gatenzagen worden gebruikt om gaten te zagen met grote diameters is het van belang dat de zaag en de centreerboor die in het midden van de gatzaag zit en voor geleiding zorgt erg stabiel zijn. Ook de hardheid van de tanden is belangrijk. Harde tanden zorgen voor een lange levensduur.

Onze gatzagen zijn van een professionele kwaliteit en ons assortiment is dermate uitgebreid dat er voor elke klus een gatzaag te verkrijgen is. Bestellen doe je dan ook gemakkelijk en snel bij ZaagbladenXL.

Wat is eigenlijk een gatzaag of gatenzaag?

Een gatzaag is een zaag waarmee je grote ronde gaten kunt maken. Gaten die met een boor niet meer te maken zijn omdat de diameter te groot is. Deze gatenzaag verspaant niet het hele gat zoals een boor doet maar houdt een schijf over met een gat in het midden. Er hoeft dus veel minder materiaal verspaand te worden waardoor dit minder energie kost en veel sneller gaat.

In het midden van de cirkelvormige zaag zet men een centreerboor die uitsteekt voorbij de tanden van de zaag. Deze centreerboor zet men vast in de boorhouder van de (accu)boormachine. Deze moet op een laag toerental worden ingesteld. De centreerboor zorgt voor geleiding zodat de boor niet “wegloopt” en dus netjes op zijn plaats blijft. De tanden moeten het oppervlak van het te zagen materiaal gelijktijdig raken.

Is een oppervlak te dik dan kan het gat vanaf de andere kant ook ingezaagd worden. Dit geeft vaak ook een netter resultaat.

Hoewel er nog andere typen gatzagen zijn verkopen wij alleen die met een vaste diameter. Deze zijn het meest sterk, stabiel en robuust. Omdat met deze gatzagen wel voor elke diameter een andere zaag moet worden geplaatst verkopen wij voor diegene die vaak moet verwisselen een gatzaag met Quick-Change of Quick-Lock systeem.  

Copyright © zaagbladenxl.nl